onsdag 30. september 2015

American Gods: Vill casting-spekulasjon, på høyt nivå


American Gods, som har vunnet både Hugo og Nebula og blitt oversatt til over 30 forskjellige språk, handler om Shadow Moon, en eksfange som bare vil leve livet sitt i fred. På flyturen hjem til konas begravelse møter han den enigmatiske Mr Wednesday, som ansetter Shadow som livvakt og løpegutt. Det blir starten på en lang og mystisk reise hvor Shadow møter gamle og nye guder, og blir en uvillig deltager i en krig av mytologiske proporsjoner.

Ok, her er det vi foreløpig vet om American Gods TV-serien: Den produseres av TV-kanalen Starz, som står bak serier som Outlander, Camelot og Spartacus. Bryan Fuller skal skrive manus til pilotepisoden, og fungere som "showrunner". Han har tidligere skrevet manus til Hannibal, Pushing Daisies og Dead Like Me, så dette lover bra... Men det beste, og viktigste er nok at Neil Gaiman selv skal skrive manus til noen av episodene! SQUEEEEEEE! Serien begynner å filme i mars 2016 og har premiere en gang i 2017. Så langt har det ikke blitt avslørt hvem som skal spille de forskjellige rollene, men det virker som om produksjonsselskapet og casting-sjefen fortsatt er på utkikk etter passende skuespillere(søknadsfristen gikk dessverre ut 4. september :/ ).


Vi i Outland tenkte vi kanskje skulle hjelpe dem litt på vei, og har satt sammen et forslag til rollebesetning, etter mange timer med høylytt diskusjon. Denne høylytte diskusjonen har på ingen måte ført til at vi er blitt enige, hvilket betyr at vi gjerne har mer enn ett forslag til de forskjellige rollene.


Først ut er:Shadow Moon


1.rad: Naveen Andrews, Lenny Kravitz, Channing Tatum. 2. rad: Scott Eastwood, Jesse Williams. 3. rad: Jason Momoa.


Det er tydelig at vi har sett for oss helt forskjellige ting når vi har lest boka...Neil Gaiman beskriver Shadow Moon som " a bulky, mixed-race man, who is both menacing and gentle," og har ytret at en skuespiller han synes kunne passe godt i rollen er:


Dwayne 'The Rock' Johnson


Mr. Wednesday

Fra venstre til høyre: Terrence Stamp. Malcolm McDowell, Charles Dance, Jeff Bridges og sir Ian McKellen


Mr Wednesday er en hvithåret kjeltring og  luring med glimt i øyet. Det krever en skuespiller med enorm karisma og tilstedeværelse for å spille ham, og disse fem er gode (og relativt like utseendemessig) eksempler på hva vi ser etter i en Wednesday.


Low-key Lyesmith

Fra venstre: Jackie Earle Haley, David Bowie, Keanu Reeves og Tilda Swinton

Low-key Lyesmith er cellekameraten til Shadow, og en slu skurk som har mange jern i ilden. Jackie Earle Haley har tidligere spilt Rorschach i Watchmen, en gærning som kan minne om Low-key på mange måter. Han ser også ut til å være en favoritt blant fans av boka. Tilda Swinton har bevist at hun kan spille det meste, og har spilt mann ved hvert fall to anledninger. David Bowie var awesome som The Goblin King, og det hadde vært kult å se han i noe fantasy-relatert igjen! Keanu Reeves er tøff som toget, men det kunne vært spennende å se han spille en mer utspekulert karakter.


Laura Moon

Fra venstre: Mia Kirshner, Jennifer Connelly, Rosamund Pike, Noomi Rapace og Rachel Weisz

Laura Moon er kona til Shadow. Hun dør i en bilulykke i begynnelsen av historien, men er ikke ute av dansen for det! Laura er en veldig komplisert karakter som man liker i det ene øyeblikket, og hater i et annet. Her kreves det en skuespiller som kan være både beintøff, sårbar og en smule ufyselig til tider.

Samantha Black- Crow

Malese Jow, Stephanie Leonidas og Tanaya Beatty

Sam Black- Crow er en ung haiker som Shadow plukker opp. Dette er en jente med mye tæl og bein i nesa.

Chad Mulligan


Justin Theroux, Liev Schreiber, Tommy Lee Jones og Jake Johnson

En koselig og behjelpelig politimann som tar Shadow under vingen sin når han dukker opp i Lakeside, en by i Wisconsin som blomstrer til tross for at staten generelt er i en økonomisk krise.

Hinzelmann

Rowan Atkinson. Michael Jeter, Eddie Marsan og Doug Jones


En av beboerne i Lakeside som blir god venn med Shadow. Han er en hyggelig, eldre fyr som bare vil at byen han bor i skal ha det så bra som mulig.


Gamle guder


Czernobog

Joseph Gatt, Willem Dafoe,Nikolaj Valujev. Aaahnold, J.K Simmons og Ray Stevenson


Czernobog er en fyr av slavisk opprinnelse som liker å knuse ting, spesielt hoder, med den store slegga si. Han er en gammel kompis av Mr Wednesday.The Zorya Sisters

Tatyana Maslany


Zorya-søstrene er slektninger av Czernobog, og representerer Morgenstjernen (Zorya Utrennyaya), Aftenstjernen (Zorya Vechernyaya),og Midnattstjernen (Zorya Polunochnaya).


Mad Sweeney

Kristoffer Hivju, Kristoffer Hivju uten skjegg og Dylan Moran

Mad Sweeney er en annen bekjent av Mr Wednesday. Han liker å slåss, drikke, banne og utføre trylletriks med mynter.
Bilquis
Nicki Minaj og Laverne Cox


Bilquis jobber som gledespike, og har en helt spesiell måte å avslutte "seansene" sine på.
Mr Ibis og Mr Jaquel


Ibis: Oded Fehr, Christopher Lloyd og Rami Malek. Jaquel:Amr Waked og Bill Nighy

Ibis og Jaquel driver et begravelseshjem hvor Shadow etter hvert får lov til å bo, i mot at han hjelper de to mennene med arbeidet deres. Ibis henter de avdøde, snakker med de etterlatte og skriver nekrologer. Jaquel utfører obduksjoner og gjør liket klar for begravelsen. Her ser man igjen et strålende eksempel på at vi har sett for oss helt forskjellige ting når vi har lest boka. Jeg har hatt et klart bilde av Christopher Lloyd og Bill Nighy hele tiden, selv om det står ganske greit og tydelig i teksten at Ibis og Jaquel er fra Egypt...

Bast
Patricia Velasquez 

Bast er ei venninne av Ibis og Jaquel som kommer og går litt som hun vil.Eostre

Zooey Deschanel, Kate Winslet, Rebel Wilson og Kat Dennings

Eostre er ei berte av germansk avstamning. Hun er ikke så veldig glad i Mr Wednesday, men blir motvillig med på planen hans. Hun har et godt øye til Shadow.

Mr Nancy

RuPaul
Mr Nancy er en artig fyr med MYE attitude. Han liker å erte andre og gjøre narr av dem hvis han anser de som dumme. Mr Wednesday og Mr Nancy er BFFs, og mobber gjerne Shadow etter tur.

Nye guder


The Technical Kid

Jonah Hill, Jack Gleeson og Harry Melling

The Technical Kid blir ofte referert til som The Fat Kid. Han er et internett-troll personifisert, en ufyselig drittunge som kler seg Neo fra The Matrix. Ingen liker ham spesielt godt.

Media

Alysia Reiner
Media er ei ambisiøs dame med meget spisse albuer og masse bein i nesa.The Men in Black (Misters Town, Wood and Stone)


Randy Couture, Jon Favreu og Hugo WeavingTown, Wood og Stone er lakeiene til de nye gudene, og er besatt av kamphelikoptre og konspirasjonsteorier.Da var vi ferdige for denne gang. De viktigste/ mest interessante rollene er besatt og vi venter spent på at casting-sjefen til Starz skal ringe og takke oss for at vi har gjort jobben deres mye lettere. You're welcome, world!Blogglistenhits Bloggere i Norge

3 kommentarer:

  1. Nicki Minaj??? Å, takk og pris at dette bare er spekulasjoner! Sånn utover det var det jo en veldig grei liste, dette, med veldig mange gode kandidater.

    SvarSlett
  2. Malcolm McDowell som Wednesday ville vært genialt. Han kan smile og allikevel virke farlig. Charles Dance er for seriøs og Bridges er harmløs. McKellen har jeg sett for lite til men hvis "Prisoner" mini-serien er hans mørkeste side så tror jeg ikke han er den beste for rollen.

    SvarSlett
  3. Det er det som er så gøy med spekulasjoner og tanker rundt hvem som passer som hvilken karakter. Det er ingen grenser! :D

    SvarSlett