lørdag 12. september 2015

Topp 5 beste manga jeg har lest!1. A Bride’s StoryDet er det 19. århundre i Sentral-Asia. Amir kommer fra en nomadefamilie og er blitt giftet bort til 8 år yngre Karluk. Det å komme fra en nomadefamilie gjør at Amir er noe mer løssluppen enn kvinnene i Karluks landsby, og det oppstår mange morsomme situasjoner når Amir skal gjøre helt dagligdagse ting. Hun er en veldig flink jeger og danker ut enhver mann i å skyte med pil og bue fra hesteryggen.

Dette er en vakkert tegnet manga av magiske Kaori Mouri med hennes vidunderlige detaljer og karakterer.
Man ser at hvert eneste strøk av pennen er velbrukt og skaper et realistisk resultat. 


Se på detaljene! 
Noen kjenner henne kanskje igjen fra tegneseriene Emma og Shirley. Vanligvis går jeg ikke for historiebasert manga, men denne fortellingen er bare helt fortryllende hektende og man bare MÅ lese mer om Amir og hennes eventyr og utfordringer. Senere reiser vi sammen med Henry Smith, en engelskmann som studerer kulturen til menneskene i Asia, og med han møter vi mange interessante tradisjoner og personer. 
A Bride’s Story er en «slice of life» manga som betyr at den er ganske rolig og presenterer hverdagslige ting i stedet for konstant action og gørr. Det er dette som gjør A Bride’s Story verdt å lese! Det og den fantastiske tegnestilen. 2. One Piece 

Vi følger piraten Monkey D. Luffy og gjengen hans på jakt etter piratkongen Gol D. Rogers skatt, One Piece. På veien blir de jaktet på av Marinen (the «good» guys) og andre pirater, men ingenting stopper Luffy og vennene hans i å bli de mest berømte piratene verden har hørt om! Bli med dem på en øyhoppende reise gjennom Grand Line. 

Alle som har interesse for manga har lest eller vært borti One Piece.  Det er en av de 3 mest kjøpte mangabøkene i verden og går under kategorien «shounen» (guttemanga). Dermed er den stappfull med action, humor og karakter utvikling!
Jeg har lest både Naruto og Bleach, to mangaer som, sammen med One Piece, en gang ble sett på som «de tre store». Alle er i shounen-sjangeren, men tingen med Naruto og Bleach var at det ble veldig mye det samme og på en eller annen måte klarte de å slå fienden hver gang, selv om han var ti ganger sterkere enn den forrige. Bare sånn.
One Piece klarer å unngå dette (nogen lunde) ved å skape en ny saga hver gang og holde den interessant med Luffys gode humør og stå- på- vilje samt utrolig spennende slåsscener. Hans power-ups er legit, for vi vet rett og slett ikke hva Luffys grense egentlig er.
Uansett, dette er den beste shounen-mangaen jeg noensinne har lest og jeg anbefaler den til alle som er ute etter mye action og enda mer humor!
3. Rurouni Kenshin 
Rurouni Kenshin pågår i Japan under Mejiperioden ikke lenge etter Mejirevolusjonen.
Himura Kenshin var en brutal snikmorder under revolusjonen og var så god at han endte opp med navnet Hitokiri Battousai. Han endte opp med å miste mange han brydde seg om og sverget å aldri drepe igjen og går rundt med et omvendt sverd.
Han kommer over en dojo eid av en kvinne med navn Kamiya Kaoru og hjelper henne med noen tyver som utgir seg for å være morderen Battousai. Han bestemmer seg for å bli værende i dojoen sammen med Kaoru og ender opp med nye kompanjonger og farlige fiender.
Rurouni Kenshin er en helt fantastisk tegneserie. Den er vakkert tegnet og historien er både spennende og rørende. Med en lett blanding av romanse, historie og action sitter man å biter negler når Kenshin og gjengen hans blir oppsøkt av legendariske fiender og helter. Og hei, man lærer jammen litt historie også!4. The Breaker
Litt juks, siden dette er manhwa (koreansk tegneserie) og ikke manga, men den fortjener virkelig en plass på denne listen.
The Breaker er en tegneserie som er fullstappet med action og karakterutvikling.
Serien følger Shi- Woon, en pinglete skolegutt som blir mobbet og banket hver eneste dag. En dag når det går virkelig ille for seg blir han reddet av en mystisk person med enorme kampsport-skillz som viser seg til å være den nye læreren på skolen hans, Chuu- Woo Han.
Shi- Woon trygler Chuu- Woo om å lære ham kampsport slik at han kan bli kvitt bøllene, men det han ikke vet er at ved å bli Chuu- Woo’s disippel trer han inn i en farlig verden.
Wow, denne tegneserien er fantastisk pent tegnet!
 Om dere ikke har skjønt det til nå så er dette en veldig viktig ting for meg om jeg skal begynne å lese en manga (i dette tilfelle manwha). Det er utrolig spennende å følge utviklingen til Shi- Woo og se han gå i fra å være et patetisk mobbeoffer til et mål for tusen snikmordere over hele Seoul. Kampene mellom han, hans nye læremester og hele Murim-verdenen gir meg gåsehud og er rett og slett EPIC!
Hvis man, som jeg, blir totalt hekta på The Breaker, så må man få med seg The Breaker: New Wave, som fortsetter historien som en sesong 2 og som er dobbelt så spennende.5. Re: Monster
Tomokui Kanata er den sterkeste personen i verden, men blir en dag myrdet.
Dette er derimot ikke slutten, for i neste øyeblikk åpner han øynene og er gjenfødt som en goblin, den svakeste rasen som finnes. Han har beholdt minnene sine fra når han var menneske og har også evnen til å lære skillz og bli sterkere ved å spise objekter/vesener.
Sakte men sikkert arbeider Kanata, nå kalt Rou, med å få Goblinrasen opp på rangstigen og bli like sterk (om så ikke sterkere) som før.

Denne type RPG manga er blitt veldig populært veldig kjapt og jeg ELSKER den. Det er utrolig underholdene å se en «skill update» når Rou spiser noe og så prøver å lære opp Goblins til å bli en mer strukturert og sterkere rase.
Det er veldig morsomt og se ting fra monsterets perspektiv for en gangs skyld og personlig heier jeg på Rou og hans nye stamme! Hvis du faller for denne sjangeren anbefaler jeg også «Regarding Reincarnated to Slime» (TENSEI SHITARA SLIME DATTA KEN), som handler om en normal 37-åring som dør og blir gjenfødt som en Slime! Som man ser er det noen ting som går igjen, men det er fun fun fun! 
Blogglistenhits Bloggere i Norge

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar