mandag 26. oktober 2015

Ti bøker vi tror er bra fordi de er pene


Man hører ofte at man ikke skal skue hunden på hårene, eller i dette tilfellet ikke dømme boken etter omslaget. Men noen ganger er det lett å la seg rive med når man ser et særdeles pent omslag! Nedenfor har vi samlet 10 bøker vi tror er kjempebra - kun fordi omslaget er pent.


Omslag: Richard Anderson
Sjanger: Fantasy
Handler om: I Paradis bor mennesker og dinosaurer sammen. Karyl Bogomirsky er en berømt og ettertraktet leiesoldat og dinosaurherre, helt til han en dag blir forrådt og etterlatt på slagmarken, antatt død. Han begir seg ut på en reise for å få svar, og hevn.
Hvor bra tror vi den er:En illustrasjonsstil som minner om Henry Asencio? En badass ridder som rir en dinosaur inn i kamp? Blurb og godord fra GRRM? Denne boka bør helt klart bli en ny favoritt! 10/10 Legoklosser.Omslag: Yuko Shimizu
Sjanger: Scifi
Handler om: Miho bor i et fremtids-Japan hvor alt kan løses med nanoteknologi. Faren hennes er døende, og kjæresten hennes er i ferd med å gå fra henne til fordel for en robot.
Hvor bra tror vi den er: Mystiske blomster, nåler og glødende stoffer gjør dette til et veldig spennende cover.Fargesammensetningen alene gjør denne til en 8/10.


Omslag: David Palumbo
Sjanger: Scifi
Handler om: Binti er den første fra sin stamme som får studere ved galaksens beste universitet; Oomza University. Men å dra dit betyr å forlate familien sin og alle hun kjenner, samtidig som det fører henne nærmere Meduse;romvesnersom er i krig med menneskeheten.
Hvor bra tror vi den er: En stammekriger i rommet? Scifi Harry Potter med afrikansk vri? Godord fra selveste Ursula le Guin? Oh yes, lett 9/10 Legoklosser.


Omslag: Will Staehle
Sjanger: Urban fantasy
Handler om: Kell er en Traveler, en som kan reise mellom parallelle universer ved hjelp av magi. Han reiser mellom fire varianter av London og leverer beskjeder, eller smugler. Men en dag går alt veldig galt.
Hvor bra tror vi den er: Rød/svart-minimalisme: 7/10Omslag: Richard Andersen
Sjanger: Scifi
Handler om: Daniel Bruks hører fortiden til. Han er en biolog i en verden hvor biologi har blitt digitalisert. En natt våkner han opp på et fremmed skip, omgitt av mennesker han ikke kjenner. De er på vei til sentrum av solsystemet, hvor de skal møte "The Angels of the Asteroids".
Hvor bra tror vi den er: Episke romskip. En stjerne som ser ut til å eksplodere. En stakkars fyr i romdrakt aleine ute i verdensrommet i ren Gravity/ Explorer-stil. Dette omslaget har alle kjennetegnene på et heidundrende kult scifi-eventyr!
9/10 Legoklosser.

Omslag: Yuko Shimizu
Sjanger: Scifi
Handler om: En samling med forskjellige tekster om tid, rom og japansk folklore.
Hvor bra tror vi den er: Katsushika Hokusai-inspirert tegning, 'Under the Wave, off Kanagawa' i bakgrunnen, og en mecha-geisha? Det kan jo ikke bli annet enn bra. 7/10 legoklosser.

Omslag: Michael J Windsor
Sjanger: Urban fantasy
Handler om: Johannes Cabal solgte sjela si til Djevelen for å lære seg nekromantikkens kunst. Nå er han lei og vil ha sjela si tilbake. Djevelen sier at det er greit hvis Johannes greier å lure 100 andre til å selge sjela si.
Hvor bra tror vi den er: Typografien, fargevalget og følelsen av gammelt papir tilsier at denne boka glatt får 7/10 Legoklosser.

Omslag:? Våre google-skillz er ikke gode nok til å finne ut av dette tydeligvis.
Sjanger: Fantasy
Handler om: En trollmann og en foreldreløs jente må redde London fra en krise av magiske proporsjoner.
Hvor bra tror vi den er: Coveret er i gull! GULL!! 10/10 Legoklosser


Omslag: Joey Hi-Fi
Sjanger: Paranormal thriller
Handler om: En kunstner med merkelige evner jobber med sitt livsverk. En morder med uante krefter er løs i Detroit Politietterforsker Gabi Versado må løse de mystiske sakene som dukker opp i byen hennes før det er for sent.
Hvor bra tror vi den er: En slags faun satt sammen av scener fra boka? Mystisk røyk? Colour me intrigued! 8/10 Legoklosser (Det er synd og skam at de amerikanske og britiske omslagene er så dølle sammenlignet med dette...).

Omslag: Richard Anderson (Richard Anderson er en slags illustratør-gud! Bare sjekk ut hjemmesiden hans.)
Sjanger: Fantasy
Handler om: En kataklysmisk hendelse er i ferd med å omforme nasjoner og tilintetgjøre verdener. Boka følger en rekke karakterer den kvelden stjerner kolliderer og forandrer alt!
Hvor bra tror vi den er: En nedtona fargepalett med et splæsj av rødt, kombinert med to spennende figurer og en hær i bakgrunnen? 10/10 Legoklosser! Jeg vil lese denne NÅ!Nå gjenstår det bare å se hvor rett vi har! Så langt har vi lest Broken Monsters, og er godt i gang med Mirror Empire. Konklusjon og anmeldelser av bøkene kommer seinere, så følg med!
  Blogglistenhits Bloggere i Norge

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar