mandag 29. februar 2016

Manga Madness Mandag: Emosjonell Rollercoaster- Manga


Det er ingen nyhet at manga og anime får oss til å føle glede, sinne, latterkuler og sorg.
Denne gangen tar vi for oss noen manga (og anime filmer) som får oss til å åpne vannslusene for fullt.

Wolf Children 
En fortelling om en familie som ikke er som alle andre.
Hana er alenemor til Yuki (snø) og Ame (regn) som akkurat har flyttet til landsbygda. Hana's barn er ikke som alle andre. De kan gjøre seg om til ulver, noen ganger ufrivillig, og for å beskytte dem flytter hun til et hus langt ut i skogen, vekk fra alle andre. Men Hana klarer ikke å holde barna skjult for alltid, så de begynner på skole og må lære seg å kontrollere følelsene sine for å kunne leve med vanlige mennesker.
Wolf Children slår ganske hardt på den emosjonelle tromma og den er fantastisk fin. Hana gjør så mye og prøver så hardt å gi Yuki og Ame en normal oppvekst, selv om hun ikke helt vet hvordan hun skal håndtere at de blir til ulver. Mangaen er illustrert på en fantastisk måte og filmen er så utrolig vakker. Tårene trillet av begge, både av glede og sorg.

Mamoru Hosoda, skaper av Wolf Children og Summer Wars, kommer også med en ny manga som heter The Boy and the Beast (som blir film i den samme, kjente stilen vi elsker) som også lover våte øyne.


Into the Forest of Fireflies' Light (Hotaru no Mori E) 
Et enkelt volum med 4 kapitler, alle like tragiske. Men det kapittelet som slo hardest var kapittel 2, hvor navnet på mangaen stammer fra.
Unge Hotaru går seg vill i skogen og blir funnet av en gutt ved navn Gin, som er en "ånd" og går rundt med en maske. Gin hjelper henne hjem og et uvanlig vennskap begynner. Etter hvert som årene går blir Hotaru mer og mer glad i Gin, men hun kan ikke røre ham for da forsvinner han for alltid, og hun blir alltid advart av andre ånder om å ikke røre ham, for de er veldig glade i ham.
Den er tegnet av samme mangaka som laget Natsume's Book of Friends, og til tross for at den er kort er dette en veldig følelsesladet manga (og film) som garantert bringer deg til randen av tårer.Grave of the Fireflies
En av de sterkeste filmene Studio Ghibli har kommet med.
Saving Private Ryan og Platoon kan gå og ta seg en bolle, for de har ikke noe på denne krigsfilmen.
Vi følger unge Seita og lillesøsteren hans, Setsuko, i Kobe i 1945 under 2. verdenskrig. Bomber faller og de to barna blir plutselig foreldreløse og hjemløse. De vandrer et land fylt av krig, fattighet og matmangel, og Seita prøver desperat og holde seg selv og lillesøsteren i live.
Jeg tar med denne selv om den er mer kjent som film enn manga (den er basert på en semi- selvbiograf skrevet av Akiyuki Nosaka) for den setter virkelig en støkk i deg og må være en av de mørkeste (tegne-) filmene jeg har sett.


Honorable mentions:
Fruits Basket
The Girl Who Leapt Through Time
Immortal Rain
Spirited Away
Blogglistenhits Bloggere i Norge

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar