lørdag 26. mars 2016

Manga Madness Mandag: Påskekrim


Alle vet at krim er et MUST i påska, så vi her i Outland har satt oss ned og funnet frem de topp 5 beste mangaene med krim/mystikk- sjangeren!

1. Monster
Doktor Tenma er den beste kirurgen i hele Tyskland. Så når ordføreren kommer hastende inn på båre blir han dratt vekk fra operasjonen på en liten gutt. Tenma føler det er galt og fortsetter å operere på barnet uten å vite at akkurat den gutten kommer til å endre livet hans for alltid.

En lang, men helt fengslende manga om en ung mann med en lovende karriere og en vakker forlovede. Men etter en politisk hendelse mister han plutselig alt og årene går hvor han jobber timer etter timer og sliter seg helt ut. Men en dag møter han en pasient som er livredd for noe... eller noen... Og plutselig forandrer alt seg og doktor Tenma går fra å være en mirakuløst flink lege til jakte på Tysklands største seriemorder.2. Death Note

Yagami Light er en supersmart student som kjeder vettet av seg. En dag ser han en svart notatbok falle fra himmelen. Han går og henter den og er plutselig eier av "Death Note", en skremmende notatbok som dreper en hver person som får navnet sitt skrevet i den.
Light ser det som sin oppgave å "rydde" opp verdenen for kriminalitet, men det er en fin linje mellom helt og skurk.
Death Note er unik i form at vi følger "the bad guy" og ser hva som driver han i stedet for den typiske helte storyen.


3. Detective Conan (Case Closed)

Kudo Shinichi er Japans mest berømte detektiv og samarbeider ofte med politiet. Under en etterforskning blir han angrepet av et kriminelt syndikat kjent som "Black Organization" og blir forgiftet. Men istedet for å drepe, krymper giften Shinichi tilbake til sitt ti år gamle selv. Han starter så jakten på en motgift og mennene kledd i svart, men hvordan skal han klare det i form av en ti år gammel gutt?
En klassisk Sherlock Holmes serie med berømte "closed room" mord og en hemmelig fiende som får deg til å bite negler i spenning.
4. Tokyo Ghoul 
Japan er fylt av menneskespisende ghouls som lever i skjul for myndighetene og Ken Kaneki er uheldig og oppdager at daten hans, Rize, faktisk er en av dem. Etter å ha overlevd angrepet med bare en hårsbredd takket være en ulykke som drepte henne, våkner Kaneki opp i en sykeseng. Legene valgte å overføre Rizes organer slik at han skulle overleve og gjorde han dermed om til halvt ghoul og Kaneki finner sulten for menneskekjøtt vanskelig å overkomme.
Vil Kaneki overleve den nye trusselen som jager han og vil han motstå fristelsen å spise de nærmest han?


5. Umineko: When They Cry
Under sitt årlige familiemøte får familien Ushiromiya vite at familiens eldste er dødende. Hans siste ønske er å møte sin avdøde kjærlighet, Beatrice, og et overnaturlig mysterium starter når familiemedlemmer blir funnet død. Klarer de gjenværende medlemmene av familien å skille mellom fantasi og realitet, og klarer de å overleve forbannelsen som er ute etter dem? 
Et skremmende og nervepirrende krimdrama med et hint av overnaturlig som absolutt (ikke) bør leses etter mørket har falt. 


Blogglistenhits Bloggere i Norge

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar