mandag 25. april 2016

Manga Madness Mandag: Shounen-manga laget av kvinner


Manga tegnet av kvinner karakteriseres gjerne med at det er romanse involvert, gjerne ung kjærlighet som blomstrer i skoletiden. Enten mellom gutt og jente, jente og jente, gutt og gutt, kvinnelige mangaka (mangategnere) er ikke så nøye på grenser. Tegningene er ofte søte, guttene kjekke, og de gjerne har en typisk oppbygging med kjærlighet og sjalusi. Man skjønner fort hvem som har tegnet dette, men kan også bli overrasket.

Tro det eller ei, mange av de superpopulære "gutte"-mangaene der ute er tegnet av kvinner.
Rumiko Takahashi er en av de mest berømte, kvinnelige mangategnerne i Japan. Seriene hennes har blitt oversatt til flere språk og er elsket av mange. De mest kjente er Ranma 1/2, Urusei Yatsura og Inu Yasha, som vant Shogakukan Manga Award i 2002.

Clamp er en gruppe med kvinner som startet med å tegne doujinshi (selvpubliserende manga) og endte opp med millionideer som xxxHolic, Tsubasa, Chobits og Cardcaptor Sakura.
Selv om mange av seriene deres er søte og virker veldig romantiske så er aldri kjærlighet et hovedtema og dermed passer en god del av dem til gutter også, spesielt Tsubasa Chronicles som er fantasy og adventure.

Derimot er det veldig vanskelig å finne menn som tegner "jente"-manga, altså shojou. Før var det for det meste menn som tegnet all type manga.
Mange kvinner går under et mannlig "pen- name" uten ordentlig navn og kjønn, så for alt vi vet så er for eksempel Death Note og Bakuman laget av en dame. Tegneren av Faster Than A Kiss, Tanaka Meca, blir ofte tatt for å være mann på grunn av navnet, og selv om det hadde vært kult om en mann hadde tegnet Faster Than A Kiss så har hun gått ut og sagt at hun, indeed, er en kvinne.

Vi syntes jo det er skikkelig stas når damer gjør det stort i tegneserieverdenen, så vi har lagt med en liten liste med noen kjempebra manga som er laget av noen av de flotte kvinnelige mangategnerene der ute!

Fullmetal Alchemist
 Laget av Hiromu Arakawa

Magi: Labyrinth of Magic
Laget av Shinobu Ohtaka

Deadman Wonderland
 Illustrert av Kazuma Kondou og skrevet av Jinsei Kataoka.


Blue Exorcist
Laget av Kazue Katō


Gangsta
Laget av Kohske

D.Gray-Man
Laget av Katsura Hoshino


Inuyasha
Laget av Rumiko Takahashi


Kekkaishi
Laget av Yellow Tanabe


Pandora Hearts
Laget av Jun Mochizuki

Noragami
Laget av Adachitoka

Blogglistenhits Bloggere i Norge

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar