mandag 23. mai 2016

Manga Madness Mandag: Manga Blir Hollywoodisert


I nyere tid så har både manga og anime blitt veldig populært i Vesten. Til og med norsk Netflix har fått anime (Seven Deadly Sins, people). Amerika har tatt dette til et nytt nivå og har store planer for en del populære manga-filmer. Men kommer det til å gå bra?
En del av oss har nok vært borti Death Note, både som manga og anime. Færre har sikkert sett spillefilmene som kom ut i 2006 og 2008. Nå har japanske spillefilmer en viss... sjarm rundt seg, men spillefilmene endte ikke opp som en super-hit som mangaen og animen (jeg digget dem da).
Death Note er da en av filmene Hollywood har tatt på seg å lage og med direktør Adam Wingard så kan vi forvente en mørk thriller. Vi får også se Nat Wolff (Paper Towns, Fault In Our Stars) som Yagami Light og Margaret Qualley (The Leftovers, Nice Guys) som Amane Misa...
Hmm. Dette blir spennende. Alle fingrene krysset for at dette ikke blir den nye Dragonball Evolution.

En annen storfilm er Ghost In The Shell som er basert på den storslåtte franchisen til Masamune Shirow. Ghost In The Shell er kjent via manga, anime, animerte filmer, OVA og spill, og det har vært en ganske stor greie helt siden 1989. Nå får vi en amerikansk spillefilm med selveste Scarlett Johansson i hovedrollen. Det har vært en del rage rundt akkurat dette. Fansen mener at Hollywood "whitewasher" asiatiske roller (Ancient One i Doctor Strange for eksempel... GO TILDA SWINTON) og heller putter inn hvite skuespillere for å øke populariteten. Det ligger nok noe i dette. Men japanerne har selv gått ut og sagt at Major Motoko Kusanagi er en cyborg og ser ikke spesielt japansk ut fra før av, så Scarlett Johansson kan godt spille rollen. De mener også at det henger på greip at det er en amerikansk skuespiller i hovedrollen siden det er en Hollywoodfilm.
IMDB har ikke gitt oss mye å gå på, men vi lurer på om filmen kommer til  å foregå i USA, eller om det blir en komplett visualisering av mangaen og dermed foregå i Japan.
Filmen Edge Of Tomorrow gjorde dette veldig bra. Her har de byttet ut navnet på hovedpersonen, Keiji Kiriya, til William Cage (Tom Cruise) og kampen foregår i USA istedet for Japan. Filmen er basert på novellen All You Need Is Kill laget av Hiroshi Sakurazaka (tegeneren av Death Note, Takeshi Obata, laget i 2014 en manga som ser fantastisk ut).
Krisen med cyber-terrorisme i Ghost In The Shell er jo noe hele verden kan kjenne seg igjen i, og om vi hiver inn noen roboter (TACHIKOMA) og supre visuelle effekter så tror jeg den kan bli knall.

Filmen Ghost In The Shell kommer på kino 31. mars 2017 og vi smågleder oss!
Blogglistenhits Bloggere i Norge

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar