lørdag 28. mai 2016

X-Men: Apocalypse - En anmeldelse
X-Men, X-Men, X-Men... Hvor skal jeg begynne? Det hele startet så bra med X-Men: First Class, og Days of Future Past funket ganske greit den også. Men Apocalypse?

Å kjære Apocalypse...Det har ikke vært helt lett har det vel? Så mange karakterer, og så lite tid til å gjøre noe fornuftig med dem. Konkurransen med Civil War og BvS. Hat/elsk-forholdet kritikere har til X-Men filmer, spesielt siste filmen i en trilogi *host Last Stand host*.

Du gjorde et hederlig forsøk, i hvert fall. Men hvem var det som tenkte at det å ha 20 forskjellige mutanter med i filmen, som alle har sine bakgrunnshistorier og agendaer, var en god ide? Hvem var det som tenkte at det å putte åtte (8) HELT NYE karakterer i filmen var en god ide? Det var Fox, var det ikke?

Hvorfor gjør dere samme feilen hver eneste gang, Fox?! Hver eneste forbanna gang??! DET HOLDER NÅ!!

Det blir så mange karakterer å holde styr på, og ingen av dem får  nok tid til å virkelig skinne. De henger stort sett rundt i bakgrunnen og ser kule ut, mens de gamle traverne Magnetmannen, Mystiske Marte, Proffen X og Dyret flekser muskler, telepaterer og gråter sine modige tårer.

Apropos tårer; jeg er veldig glad i det triste, tårevåte blikket til Magneto fordi he feels ALL TEH FEELS, men kanskje det er på tide å *gasp* gi ham noe annet å gjøre? Hvor mange ganger kan egentlig Magneto bli behandlet kjipt, bli sint, gjøre mye dumt, bli gjort snill igjen av noen velvalgte ord fra Professor X eller Mystique eller Whatsitsface? Svaret er ALL THE TIMES!

Og hva er egentlig greia til Apocalypse? For en døll fyr! "Hallo, samfunnet deres er crap. La meg rive ned alt og bygge en big-ass pyramide fordi...jeg har lyst og dere er en gjeng med sveklinger. DO YOU EVEN LIFT, BRUH?" Selv Oscar Isaac greier ikke å gjøre denne fyren interessant, og går stort sett rundt og leker med lydeffektene på stemmeboksen sin. Og så får han hvite øyne da. Denne fyren har verdens kuleste posse bestående av de sterkeste mutantene han har greid å finne (Magneto, Angel, Storm og Psylocke), og så blir han slått av en gjeng med ungdommer som så vidt vet hva de driver med...jeg er ikke videre imponert.

Storm ser himla kul ut og er veldig kul i filmen, i sånn 10 sekunder.
Angel blir introdusert på nøyaktig samme måte som Wolverine blir introdusert på i den første X-Men filmen. Hvis du følger godt med på denne scenen ser du også The Blob et lite øyeblikk. Her synes jeg faktisk Last Stand gjorde en bedre jobb med Angel. Ja, Last Stand hadde sine gode øyeblikk *gasp* og lille Warren Worthington som står på badet og prøver å sage av seg vingene er ett av dem. Psylocke kunne de utnyttet mye bedre, men det er jo en fellesnevner for alle mutantene.


Quicksilver brukes på nøyaktig samme måte som i Days of Future Past. Ja, det er himla morsomt, men fyren fortjener mer!

Bryan Singer har gått bort i fra konfliktene som får First Class og DoFP til å funke så bra - fremmedfrykten og hatet mot mutantene, "oss vs dem"-mentaliteten, og det fjerner mye spenning og driv fra plottet.

Filmen redder seg inn med heidundranes kul action, og Wolverine (eller Kåre Klo som han heter på godt norsk) som er badass som fy, selv om han ikke synes på skjermen så veldig lenge. Og Jean Grey...når Jean endelig får slippe seg løs så er det AMAZEBALLS! YAAAASSS JEN GREY YAAAASS!

Effektene er ganske kule, de også. Og det er jo alltid gøy å se mutantene bruke kreftene sine. Magneto, for eksempel, får virkelig kjørt seg!
Alt i alt et helt greit tilskudd til franchisen. Den er underholdende, men den kunne vært så veldig mye mer.

6/10 Legoklosser.


Blogglistenhits Bloggere i Norge

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar