mandag 25. juli 2016

Manga Madness Mandag: Sport
Sportsmanga. Av en eller annen grunn så har det alltid vært en hit. Mest populært er kampsportmanga (Hajime no Ippo, Historys Strongest Desciple, Dragon Ball), og manga som inneholder sverdkamp (Tenjo Tenge, Sacred Blacksmith, Rurouni Kenshin) eller  shojou-manga med en dojo, kendo eller svømmeklubb (kremt).


Men vanlig sport er også i vinden, nå mer enn før, men allerede i 1999 kom Prince of Tennis (skrevet og illustrert av Takeshi Konomi) ut i Shonen Jump og fortsatte i hele 42 volum. Det endte i 2008, men ikke lenge etter annonserte de New Prince of Tennis (som fortsatt gis ut) som fortsatte historien bare noen måneder etter der Prince of Tennis sluttet. Prince of Tennis fikk også en anime med wooping 178 episoder, ikke inkludert OVA'ene.
Prince of Tennis

I 2008 kom Yowamushi Pedal (skrevet og illustrert av Wataru Watanabe) med sykling som tema. Tro det eller ei, men mangaen har 42 volum og en tredje anime-sesong på vei i 2017!
Yowamushi Pedal

Ca samtidig som Yowamushi Pedal kom Kuroko no Basuke (skrevet og illustrert av Tadatoshi Fujimaki)i Shonen Jump. Innen 2014 besto serien av hele 30 volum. Viz Media har plukket opp mangalisensen og den forventes utgitt i 2017 (noe å glede seg til :D)!
Kuroko no Basuke

 Men nå er det visst volleyball, og dermed Haikyuu, som er i vinden.

Shoyo Hinata falt for volleyball da han var liten og så "The Little Giant" spille på TV. Da han selv er 162 cm høy blir han veldig inspirert; han trener alene og lager seg etter hvert et eget volleyballlag på skolen. Selvtrente og  høye i hatten deltar de i et amatørmesterskap og spiller mot et erfarent lag som i tillegg har geniet "King of the Court", Tobio Kageyama. Etter en intens kamp endte spillet med knusende tap og Hinata sverget at han skal overgå Kageyama i volleyball og bli "the very best". Etter lang tid med hard trening og studering kommer Hinata inn på samme skole som "Little Giant" og avlegger straks volleyballklubben et besøk, bare for å finne sin erkefiende, Kageyama, der.
Slam!!!Haikyuu er komisk, samt intens, og en VELDIG typisk Shonen-manga. Selv etter et knusende tap arbeider Hinata med å bli sterkere og ingenting er over før det virkelig er tapt. Stå-på- viljen hans kan rivalisere selveste Naruto, og det blir bare bedre og bedre etter hvert som han får litt mer struktur i treningen sin. Siden det er en sportsmanga så finner vi en god del teknisk lesing om regler og oppsett av volleyball, men om det ikke plager deg så er dette absolutt en manga man burde plukke opp. Den er allerede på sommer-leselisten min!
Mangaen startet i Weekly Shonen Jump i 2012 og allerede i 2014 hadde den solgt over 12 millioner volum. Veldig populær, altså. Viz Media plukket opp denne lisensen også og den er allerede nå å finne i amerikanske/norske butikker!

                                                            God sommer!

Omnomnom

Bloggere i Norge

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar