mandag 15. august 2016

Manga Madness Mandag: Anime Madness!!Hvis du har Netflix (til og med norsk Netflix) har du kanskje fått med deg to filmer som heter Little Witch Academia og Little Witch Academia: Mahoujikake no Parade. To søte, filmer som viser livet til entusiastiske Atsuko og hennes to venner, Sucy og Lotte, og skolen de går på for å bli HEKSER!
Studioet Trigger sto bak disse filmene og det var et utmerket valg med tanke på hvilke animer de spesialiserer seg i ( F.eks Kill La Kill og Kiznavier) så filmene er stappet med humor og  animasjonsstilen  er noe utenom det vanlige.
Nå skal filmene endelig får serie og vi storgleder oss!! Slippdato er enda ikke annonsert, men episodene vil være på ca 30 minutter per. Iiiih!


En annen adapsjon vi gleder oss til er OVA'en til The Ancient Magus Bride, som hadde premiere 13. August!! Mangaen er helt fantastisk, med en blanding av magi analysert helt ned til roten, familie og vennskap, magiske vesener og kjærlighet. Historien følger Chise som er en person med ekstremt mye magi og ingen plass å gjøre av den. Hun blir auksjonert bort til en maskert herremann som forteller henne at han vil ha henne som lærling (og som brud!).
Av det lille vi får se i traileren så ser den helt fantastisk ut. Animasjonen er utrolig vakker og den er akkurat sånn jeg ser det for meg når jeg leser mangaen.


Hvis du er fan av den underlige lange, voldsomme og detaljerte mangaen Berserk som kom ut i 1989 så har du sikkert fått med deg at det kommer en ny TV-serie. Animen er 3D-animert i samme form som RWBY og Ajin. Personlig er jeg ikke så veldig stor fan av den stilen, men jeg ER derimot veldig stor fan av Berserk, så det er jo alltids noe å glede seg til.
De bruker samme voice actors som i filmene som kom i 2012- 2013 og som omhandlet The Golden Age (brutal). Serien kom ut 1. Juli og går fremdeles, men det er visst planlagt 12 episoder, noe som kan høres umulig ut, med tanke på lengden på mangaen, men tydeligvis går det fort for seg i hver episode og historien suser av gårde.
Mangaen, som har latt vente på seg siden desember i fjor, er endelig i gang igjen. Berserk er en av seriene jeg tilgir for lange pauser og sjeldne publiseringer, for den er så ufattelig detaljert og utrolig vakkert tegnet (hvis man ser forbi blood and gore).


UQ Holder blir også adaptert, og vi håper den blir bedre enn Negima- serien som prøvde seg med diverse filmer og OVA'er. Mangaen var jo kjempebra, og UQ Holder, som er en prequel, viser tegn til å bli like awesome!  Den har ikke fått noe slippdato, ei heller antall episoder vi kan forvente, men mangaen blir visst satt på vent en liten stund for så å få sjeldnere utgivelser.
En annen populær manga som blir satt på vent (igjen) er Hunter X Hunter. Vi som har fulgt mangaka Yoshihiro Togashi en stund er vant med pausene han må ta seg (pga helsen), vi har til og med overlevd på skisser og kruseduller når han har vært syk, men allikevel tegnet. Etter en lang pause startet han opp igjen etter Chimera Ant Sagaen og presenterte en helt ny historie. Selv om vi sulter etter mer Hunter X Hunter har vi forståelse for hvorfor han tar seg pauser så vi biter oss i det og leser den heller fra starten igjen!

Og... OG! Sword Art Online blir live action tv serie.

Ja, du leste riktig! Nå er vi riktignok møkk lei RPG- VR sjangeren, og Sword Art Online er jo noe oppbrukt. men nå har det seg slik at Laeta Kalogridis, produsenten til Avatar (blue aliens) og Shutter Island skal skrive skriptet til serien som også blir tatt rett ut av novellen.
Vi har tidligere snakket om manga som blir gjort om til amerikansk film (her) og resultatet har jo ikke vært all verdens. Nå har jeg ikke noe i mot japanske live action film/tv-serier, men jeg tenker at Sword Art Online muligens tar seg bedre ut når den er laget av amerikanere, bare på grunn av alle de shiny spesialeffektene den må (burde?) ha. Vi krysser fingrene og håper at denne serien kanskje åpner for at man blir litt mer positivt innstilt igjen til sjangeren.
Bloggere i Norge

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar