onsdag 10. august 2016

Suicide Squad - En anmeldelseVi samlet (deler av) Outland-crewet og dro for å se bad guys som egentlig er good guys, og good guys som egentlig er bad guys. La oss bare få det unnagjort med en gang - Suicide Squad er ikke så ille som alle kritikerne skal ha det til. Har den sine feil og mangler? Absolutt! Er den underholdende og kul? Absolutt!

Mye av underholdninga og kulhetsfaktoren ligger i at vi endelig får se noen nye fjes fra DC. Så klart flyr Batman innom en tur, og Jokeren er jo en gammel traver, men Deadshot, Harley, El Diablo, Captain Boomerang, Killer Croc, Enchantress og Katana er forholdsvis nye fjes, i hvert fall på film.


Deadshot, i Will Smiths skikkelse er herlig! Han har kule skillz og solide one-liners som ikke føles påtatt. Som en slags uoffisiell leder for Suicide Squad bærer han filmen på sine veltrente skuldre. Han får litt hjelp fra Rick Flag (Joel Kinnaman), skurkegruppas utnevnte barnevakt.

Harley Quinn er sjarmerende smågal, og en fin motvekt til alle de tøffe og barske manneskurkene. Hun stiller lett The Joker Leto i skyggen, og man blir litt skuffet over alt hoolabalooet rundt karakteren hans, fordi han er ikke så himla viktig, sånn egentlig. Dette er helt klart Harleys (og Deadshots) film.Noen som også stilles i skyggen av de andre, men som helt klart fortjener (og trenger) mer tid på skjermen er El Diablo fordi... Å HEILAGE OLAV, HVA SKJEDDE NETTOPP?!?!!? El Diablo er kanskje den MEST badass fyren i hele Selvmordsgjengen, og vi får ikke vite nok om ham til å virkelig skjønne at det han gjør er en HUGE FRICKING DEAL!!

Enchantress er awesome når hun er creepy Enchantress. Kult utseende, amazeballs magiske evner. Enchantress som June Moon er kjedelig og irriterende. Hvilken arkeolog bare går inn i en hule og brekker huet av den første statuen hun finner?!?!
Cara Delevigne er dessverre litt for ung og uerfaren til å spille June Moon med særlig stor overbevisning. Som Enchantress, gjemt bak sminke og CGI derimot funker hun ypperlig.


Killer Croc er stor (kunne vært større) og stygg, og liker seg best i kloakken. Han bidrar med svømmeskillza sine når plottet krever det, og ikke stort mer.
Katana dukker opp fra ingensteds og passer på at ingen skyter, knuser, setter fyr på eller boomeranger Rick Flag. Hun gjør seg overraskende bra på film, for i tegneserien er hun en smule døll.

Captain Boomerang er skurken fra "down undah". Han har tidenes styggeste skjegg, en forferdelig aksent, og drikker konstant øl, når han ikke er opptatt med å overtale medskurker til å teste om de eksploderende implantatene er en bløff eller ikke. Han er sånn halvgod til å kaste boomeranger, og liker rosa enhjørninger.


Slipknot...skulle ikke ha hørt på Captain Boomerang. Korteste karriere ever.
Handlingen i filmen følger i kjølvannet av Man of Steel og BvS. Folk er redde for hva Superman og andre supermennesker/metamennesker kan finne på hvis de klikker. Heldigvis har Amanda Waller en løsning på det potensielle problemet. Hun vil sette sammen en task force bestående av "uønskede elementer", kriminelle med spesielle evner som ikke vil bli savnet skulle ting gå galt. Og ting går så klart galt. Med en gang. Ett av de uønskede elementene stikker av, finner ut at menneskeheten må utryddes og begynner å bygge en megamaskin, samt en hær av noen slags zombiesoldater som kan gjøre nettopp det. Det blir naturligvis opp til Deadshot og squaden hans å redde verden fordi...vel, hvorfor ikke? Det som følger er en heseblesende action-bonanza med masse slåssing, eksplosjoner, kule effekter og Jared Leto som dukker opp med ujevne mellomrom for å vise frem tannblinget sitt... og redde Harley, da.Hovedskurkeskurken er i teorien sinnsykt badass, rett og slett en gud, med en gudebror som livvakt. Likevel blir skurken en smule underveldende, og bruker mesteparten av tiden på å stå og vifte med armene i et magisk rituale. Når hun først blir med i kampen er det rimelig awesome, men det kunne vært så mye bedre!

Denne filmen har langt bedre klipping enn BvS, og henger stort sett på greip hele tiden, men DC og Ayer sliter som vanlig med å finne ut av hva de burde fokusere på. Litt mer fokus på forholdet innad i gjengen, og ikke så mye på for eksempel Harley og Joker (GASP!) hadde løftet filmen et par hakk, og gitt slutten mer tyngde. Litt mer fokus på El Diablo hadde løftet filmen et par hakk, og gitt slutten mer tyngde. En bedre utvikling av forholdet mellom Rick Flag og June Moon hadde løftet filmen et par hakk, og gitt slutten mer tyngde. See where I'm going with this?Det virker også litt som om mye av det som er morsomt i filmen er litt tilfeldig og utiltenkt fra DC sin side, mens tilfeller hvor de går inn for å være morsomme faller det litt flatt.Alt i alt er det en underholdende film, vi lo, vi ooohet og aaaahet og vi følte ikke for å kreve pengene tilbake etter at filmen var ferdig.

Andre gode grunner til å se filmen:
  • Skytinga til Deadshot...HOLY CRAP!
  • Stemmen til Rick Flag...lag en lydbok, plz.
  • Fengselsvakten Griggs. "If he kills me, shoot him and then clear my browser cache."
  • Batman
  • The Flash
  • Captain Boomerangs fluffy rosa enhjørning


En solid 5+/10.

bloggurat

1 kommentar:

  1. Rent bortsett fra at Task Force X strengt tattbare hadde som oppdrag å hente ut et mål og eskorte det i sikkerhet, en grei oppsummering.

    SvarSlett