mandag 12. september 2016

Manga Madness Mandag: Manga For Regntunge DagerNå er vi i september og vi kan likså godt si at sommeren er over. Regn faller og vinden er så sur at vi helst bare vil sitte inne å lese manga og bøker og spille brettspill.
Jeg har satt sammen en liste over mangabøker i forskjellige sjangere som jeg gjerne setter meg ned med på en kald høstkveld og som jeg håper dere vil like!

Krim: 

Ajin

Bilderesultat for ajin manga
En dag viser det seg til at noen mennesker er udødelige. Disse må leve i skjul for å ikke bli prøvekaniner i et laboratorium. Så når Kei Nagai dør foran en annen person må han flykte, og plutselig har han hele verdens (dødelige og udødelige) befolkning etter seg.

Monster


Doktor Tenma er en vellykket doktor og stiger kjapt i rang med sin brilliante hjerne. Men en dag står han ovenfor et dilemma. Skal han redde en liten gutt nær døden, eller en politiker som sponser sykehuset han jobber på. Tenma går i mot sine kollegaer og opererer på den lille gutten, uten å vite at denne beslutningen kommer til å ha alvorlige konsekvenser for både ham selv og mange andre.

Soulless


Superbritisk manga basert på boken til Gail Carriger. 
Alexi er en ung, britisk kvinne med italiensk opphav. Hun strever med foreldre som vil ha henne gift så fort som mulig og det faktumet at hun ikke har noen sjel. Omringet av all verdens overnaturlige vesner, som varulver og vampyrer, løser hun mysterier med passende etikette og får alltid tid til en kopp te. 


School Jugdment Gakkyu Hotei

Skolene har endret systemet for å straffe elevene sine. Nå blir alle saker sendt til en domstol, og alle, både dommere, advokater og jury, er elever på skolen. 

Unge Tento Nanahoshi er anklaget for å ha drept klassens gullfisk og finner seg selv i en rettssak. Han og advokaten hans, Abaku Inugami, må dermed stå på for å bevise Tentos uskyld, men det er noe vanskelig siden aktor en den berømte og søte Pine Hanzuki!
En uvanlig manga illustrert av selveste Obata Takeshi (Death Note, Bakuman). 
Fantasy:


Liselotte & Witch's Forest 


Godhjertede Liselotte er forvist fra hjembyen sin og bor i en liten hytte i utkanten av en skog sammen med sine to små hjelpere. Liselotte prøver febrilsk å skape et godt liv for seg og sine to venner, men det er vanskelig når de blir oppsøkt av mystiske, kappekledde skapninger som tilbyr fortryllede epler og hekser som bor i skogen like ved. 
Mangaen er skrevet og illustrert av Takaya Natsuki, kjent for Fruits Basket. 


Humor: 


Kill La Kill

Bilderesultat for kill la kill manga cover
På leting etter sin fars morder ender Ryuuko opp i Honnouji Academy som styres av et kaldblodig studentråd. Satsuki, lederen, og hennes elitegruppe har hver sin spesielle uniform som gir dem forkjellige krefter. Etter en enveiskjørt kamp mot en av elitene i studentrådet kravler Ryuuko til det forbrente huset sitt og snubler etter hvert over Senketsu, en snakkende skoleuniform som ber Ryuuko om å ta den på seg. Uniformen gir henne krefter til å stå opp mot studentrådet og en episk kamp med skimpy skoleuniformer begynner.  

Monthly Girls Nozaki- Kun
Chiyo Sakura har blitt hodestups forelsket i Umetarou Nozaki, en høy, kjempekul gutt i klassen hennes. Men når hun erklærer sin kjærlighet til han misforstår han og tar henne inn som assistenten sin. Hun finner så ut at han er den berømte tegneren, Sakiko Yumeno, som spesialiserer seg innen supersøt shoujo og Chiyo bestemmer seg for å hjelpe ham. 

Romanse: 

Emma
En typisk Victorian Time romantisk historie, hvor tjeneren Emma og aristokraten William faller for hverandre. Paret møter mye motgang og politikk, men kjærligheten beseirer alt. Eller? 
En vakkert illustrert manga av den fantastiske Kaori Mori (A Brides Story) og en finfin tolkning av London i det 20. Århundret. 

Idol Dreams


Chikage Deguchi (31) lengter tilbake til skoletiden når hun var ung, populær og en stjerne. Etter å ha blitt ydmyket på det groveste og funnet ut at gutten hun var forelsket i på skolen er sammen med en annen, prøver hun å ta selvmord. En tidligere klassekamerat redder henne og tilbyr henne et  eksperimentelt legemiddel som gjør henne 15 år, ung og populær igjen...
Mangaen er skrevet og illustrert av Arina Tanemura (Kamikaze Kaitou Jeanne, Sakura Hime) 


Action: 

Dragon Ball


En manga som er tidløs og stappet med  rå action og humor.
Vi følger unge Goku som er uvanlig på alle måter. Han er kjempesterk, flink til å slåss og har en hale. En dag kommer han over Bulma, ei ung jente som jakter på de sagnomsuste dragekulene! Sammen reiser de rundt for å finne alle 7 kulene og møter nye venner og sterke fiender. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar