torsdag 20. oktober 2016

9 tegneserier som får oss til å sippe.
Black Science 

Rick Remender


Black Science handler om en gjeng med idealistiske forskere som finner opp en maskin som lar dem reise mellom forskjellige dimensjoner. Når de foretar sin første tur bryter maskinen sammen og gjengen blir sittende fast i en fremmed og fiendtlig dimensjon. Det blir en kamp mot klokka for å fikse maskinen og komme seg hjem i live. Black Science er Murphys lov i tegneserieformat - alt som kan gå galt går galt. Den er en krønike om hvor kjipe mennesker er, og om hvordan små feil får massive ringvirkninger som sprer seg fra dimensjon til dimensjon. Les på eget ansvar! Jeg trengte en klem etter at jeg var ferdig. 
Low

Rick RemenderLow er enda en serie fra Rick Remender. Fyren vet å skrive dystre saker! Denne handler om Stel Caine og familien hennes. De bor, sammen med resten av menneskeheten, i en by under havet fordi jordoverflaten er ødelagt av radioaktiv stråling og forurensing. Stel er overbevist om at en fallen romsonde inneholder koordinatene til en beboelig planet, og risikerer alt for å finne den. Til tross for at hun mister familien sin, til tross for alt det forferdelige som skjer med henne, gir hun aldri opp håpet. Og det er dette håpet som føkker til alt for Stel. Hun nekter plent å gi seg, og gjør den ene feilen etter den andre i sin søken etter romsonden. Bare gi deg, Stel! Det holder nå!!Daytripper


Gabriel Ba og Fabio MoonDaytripper handler om Brás de Oliva Domingos, en eksepsjonelt flink forfatter av dødsannonser, og livet hans, eller alle de potensielle livene hans. Tegneserien består av ti kapitler, ti små historier om Bras og menneskene rundt ham. De handler om valg man må ta, om håp og drømmer, om kjærlighet - de handler rett og slett om livet. Som livet, ender alle historiene på samme vis. Tegneserien kunne like gjerne bli kalt Ti Kniver i Hjertet, for det er følelsen man sitter igjen med etter å ha lest den.
Injustice: Gods Among Us


Tom Taylor og Mike Miller
Injustice er forhistorien til spillet med samme navn, og handler om alle de hendelsene som leder opp til verdenstilstanden og konflikten i spillet.

Joker og Superman støter sammen, og det går riktig ille. Han flipper ut og gjør det Superman aldri gjør; han dreper. Og verden er ikke helt den samme etterpå.

Superman bestemmer seg for å herske over jorden og beskytte menneskeheten mot seg selv, og den eneste som står i hans vei er hans gamle venn Batman. Dette splitter så klart superheltene i to faksjoner, og det som følger er en av de mest tragiske konfliktene i DCs historie. Feil begås av alle parter og helter dør på begge sider. Det er dystert, det er dystopisk, det gjør vondt langt inn i sjela.

Les denne hvis du har lyst til å se en rasende Alfred gi Superman en springskalle, og så gråte deg i søvn.Descender

Jeff LemireDescender er en ny sci fi-serie skrevet av Jeff Lemire (Sweet Tooth, Underwater Welder). Den handler om androiden TIM-21, som våkner opp en dag og finner ut at vertsfamilien hans har forsvunnet, og at roboter har blitt en utrydningstruet rase. TIM-21 legger ut på en reise for å finne familien sin og finne ut av mysteriet bak sin egen eksistens.Les denne hvis du ikke synes Iron Giant, Animatrix og den scenen i Chappy hvor folka kaster stein på ham, var triste nok.Fables Vol. 18


Bill Willingham
Serien Fables av Bill Willingham har totalt 22 volum, som til tider har sine opp- og nedturer. Som en følger av serien i flere år er det steder hvor jeg tenker GAWD!! BARE BLI FERDIG, og så kommer denne perlen av en historie som får meg til å tilgi ALT.

Volum 18, Cubs in Toyland er nydelig og trist. Rett og slett sippe-fin.

Historen handler om to av barna til Snøhvit og Ulven. Therese og Daire. Barna er ni år. Therese blir sett på som en overfaldisk selvopptatt liten pike, mens Daire er barnas leder. Therese får en gave til jul som er forhekset. Den kidnapper henne og tar henne med til Toyland. I Toyland bor alle de ødelagte lekene, og det er et grusomt trist land. Therese blir dets dronning og får dermed ikke lov til å reise derfra. Broren hennes Daire drar ut for å finne sin fortapte søster, men lekene i Toyland er ikke spesielt begeistret over å miste sin dronning så han møter sterk motstand. 

Barnas ensomhet og utilstrekkelighet er gripende og rørende. Historien står for seg selv i det eksisterende Fables-universet, og den er magisk fin fra start til slutt. 
Le Transperceneige (Snowpiercer)

Snowpiercer er en dystopisk science fiction-tegneserie. 
Jacques Lob og Jean-Marc Rochette
Den er satt til en fremtid hvor verden har fryst over og resten av menneskeheten lever ombord på ett enkelt tog som er i konstant bevegelse. Hvis toget stopper fryser alle ombord ihjel. I de bakerste vognene bord folk som sild i tønner og overlever stort sett ved å spise rotter. I vognene foran i toget bor folk i sus og dus, og har til gang på frukt og grønnsaker og en hel del andre privilegier. Første volum, The Escape, følger en beboer i bakerste vogn, Proloff, i hans ferd fra de bakerste vognene helt frem til lokomotivet.

Denne tegneserien er så dyster og forferdelig, at den egentlig ikke burde leses av noen. Samtidig burde alle lese den fordi den er så forbannet bra. Den tar for seg miljøvern, klasseskiller, ressursfordeling, overlevelsesinstinkter og menneskets enormt groteske egoisme. Snowpiercer er intenst klaustrofobisk og grusomt håpløs, og når du ikke tror det kan bli verre kommer slutten og bokser deg i magen. Du kommer til å trenge minst tre klemmer fra dine nærmeste etter å ha lest denne.Murder Mysteries
I Murder Mysteries møter vi Raguel, en mann som vandrer gatelangs, og forteller sin historie til en forbigående brite. Hans tidligere liv foregikk før univeristet var ferdig utformet. Gud hadde gitt alle sine engler poster, og engelen Raguel er guds hevner. 
Det skjer et mord i himmelen. Universets første mord. Han blir satt til å etterforske det og er også den som skal utøve rettferdighet for mordet. Mens han etterforsker finner han ut at ikke bare er det universets første mord, men også dets første hjertesorg og svik. Det Raguel oppdager får han til å tvile på sin skaper og  hele sin eksistens. 
Fruits Basket
Denne vakre mangaen handler om Tohru, ei ung jente som akkurat har mistet moren sin. Siden hun ikke vil være til bry, og ikke har noe nær familie som kan ta henne inn, bor hun i et telt i en skog. Etter et stort jordskred som tar med seg alt hun eier blir hun tatt inn av den, noe uvanlige, men vennlige Sohma trioen, Shigure, Yuki og Kyo. Den ser kanskje ikke slik ut, med klemmer og små, søte dyr, men Fruits Basket har en tidvis mørk og dyster historie. Vold, psykologisk tortur og forbannelser er noen av mange tema som dukker opp i denne mangaen, og du sitter til slutt med en trang til å klemme katten (eller hunden) din hardt og si at alt kommer til å gå bra (samt som du håper den sier det samme). Samtidig ser vi kjærlighet og vennskap på sitt sterkeste og vi heier alle på den glade Tohru! 


2 kommentarer: