torsdag 6. oktober 2016

Topp 5 beste SFF-filmer basert på bøker

Vi har tidligere skrevet en del om filmer basert på bøker som ikke funker i det hele tatt, som Seventh Son og World War Z, men nå tenkte vi at vi skulle lage en liste over filmer vi faktisk synes er bra. Under følger fem filmer i tilfeldig rekke følge.


1. Matilda (1996)

Jeg regner med du skjønte at denne kom til å være på lista. Alle filmer basert på Roald Dahls bøker er som regel fantastiske, og vi kunne like gjerne hatt Heksene (barndommens verste skrekkfilm), Charlie og Sjokoladefabrikken eller den Fantastiske Mikkel Rev på lista, men Matilda er den filmen som står hjertet vårt nærmest. Historien er fantastisk og castinga i denne filmen er helt magisk! <3

2.  Blade Runner (1982)
Basert på Do Androids Dream of Electric Sheep av Phillip K. Dick. Selv om filmen er ganske annerledes enn boka, funker den himla bra likevel. Mye av dette er grunnet gode skuespillerprestasjoner og en sykt kul visuell stil. Og la oss ikke glemme:

“I’ve … seen things you people wouldn’t believe.
Attack ships on fire off the shoulder of Orion.
I watched C-beams … glitter in the dark near the Tannhäuser Gate.
All those … moments will be lost … in time … like … tears … in rain

3. Stardust (2007)

Stardust, basert på boka med samme navn av Neil Gaiman, er ett av de rare tilfellene hvor filmen nesten er bedre enn boka. Den er så forbanna søt!! Og Robert DeNiro er herlig som den fryktelige piraten Shakespeare <34. The Princess Bride (1987)

fellesnevneren til alle filmene på denne lista må være superb casting, og The Princess Bride, basert på boka med samme navn av William Goldman, er intet unntak. Alle fra Cary Elwes til Andre the Giant gjør en strålende jobb og sørger for at dette er en ikonisk film som alle burde se.5. Jurassic Park (1993)

Boka Jurassic Park ble skrevet av Michael Crichton i 1990, og ble filmatisert 3 år seinere med Jeff Goldblum, Laura Dern og Sam Neill i hovedrollene. Selv 20 år etter er jeg fortsatt imponert over effektene i Jurassic Park, og jeg kan med hånden på hjerte si at det ikke finnes en dinosaurfilm som kan måle seg med denne (bortsett fra Lillefot og vennene hans ).Bonusliste


Kommende filmatiseringer vi gleder oss til:


Annihilation av Jeff Vandermeer


Arrival basert på "The Story of your Life" av Ted Chiang


The Dark Tower av Stephen King
Fantastic Beasts and Where to Find Them av J.K. Rowling


American Gods av Neil Gaiman


A Monster Calls av Patrick Ness
Uprooted av Naomi Novik


A Series of Unfortunate Events av Lemony Snicket


Ready Player One av Ernest Cline
The Handmaid's Tale av Margareth Atwood


The Forever War av John Scalzi


Robopocalypse av Daniel Wilson


Altered Carbon av Richard Morgan

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar