onsdag 1. februar 2017

The Expanse!!
The Expanse er en science fiction-serie, på foreløpig 6 bøker, skrevet av James S.A Corey. Bak forfatternavnet James S.A Corey står Daniel Abraham (Long Price Quartet, Dagger and Coin) og Ty Franck, som i tillegg til å være science fiction-forfatter, også er assistenten til George R. R. Martin!

Ty Franck og Daniel Abraham
Serien er dels krim noir, dels first contact, dels space opera. Den begynner i vårt solsystem; menneskeheten har kolonisert Mars og kommet seg ut til de ytre planetene, men ikke lenger. Det er en konstant kamp om ressursene, og det er stadig stridigheter om hvem som eier hva og hvem som har hvilke rettigheter. En kald krig pågår, og en ordentlig krig virker å være rett rundt hjørnet. Så forsvinner en ung kvinne ved navn Julie Mao og lasteskipet til James Holden blir torpedert. To hendelser som ikke ser ut til å ha noe med hverandre å gjøre i det hele tatt, helt til detektiv Miller blir satt på forsvinningssaken og begynner å nøste opp i en konspirasjon som involverer hele solsystemet. En sabla spennende serie!

Serien er så bra at den har blitt plukket opp av Syfy Channel og Netflix. Hele første sesong ligger ute på Netflix nå, og anbefales på det varmeste! Den tar for seg første bok i serien, Leviathan Wakes, og er en fantastisk god filmatisering av et himla kult materiale. Serien er visuelt helt AMAZEBALLS, og så velprodusert at man til tider glemmer at man ser på en TV-serie, og ikke en storfilm fra Hollywood.De to første episodene er litt rotete, og der er det helt klart en fordel å ha lest boka på forhånd, men etter litt oppstartsproblemer blir serien varm i trøya og tar av som en romrakett! Du kan se frem til noen hinsides kule actionsekvenser, spennende politiske intriger og en aldri så liten dose skrekk. Seriens fremtidsscenario virker ekstremt troverdig, her finner du verken lasersverd, FTL-drives eller warp-speed, men heller praktiske romskip som velger funksjon fremfor form, romstasjonslummer og en konstant mangel på luft og andre essensielle ressurser. En annen faktor som spiller inn på troverdigheten til serien er det fantastiske rollegalleriet! Casting-folka har virkelig gjort en solid jobb <3

Julie, Miller, Naomi, Holden, Alex, Amos og Krisjen.

Den første sesongen har imponert såpass at den har fått en sesong til, og den har premiere allerede 2. februar! Vi gleder oss jo så klart masse for i sesong 2 får vi møte en av de kuleste og mest badass bertene i all scifi-litteratur: Bobbie Motherfluffin Draper!! <3 <3 Når hun tar på seg power suiten sin kan ingenting stoppe henne. Choo choo, tomsinger, choo choo!

All aboard the Pain Train!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar