fredag 31. mars 2017

Glad i rollespill og brettspill? Her kommer butikken du har drømt om


Enten det er kort, brett, minifigurer eller terninger som er din greie: Digger du spill, kan du straks glede deg over en helt ny samlingsplass.

21. april åpner nemlig Outland en ny butikk i Oslo!

I de nye lokalene i Storgata 26 blir det butikk på gateplan. Den store og lyse andreetasjen vies imidlertid helt og holdent til spilling, streaming, turneringer og arrangementer.

Mest av alt – i mangel på et like godt norsk ord – handler det om community.

Ren spillbutikk


– Vi har vært på leting etter et lokale som dette lenge. Det blir for lite og trangt i kjelleren i Kirkegata, sier Michael Kjebekk. Han er assisterende sjef for Outland i Oslo, og ansvarlig for den nye avdelingen.

Kirkegata forblir Outlands flaggskip-butikk. Der er det et digert utvalg av tegneserier, bøker, figurer, spill, LEGO, effekter og mye mer.

Til sammenligning vil Storgata rendyrke det som handler om spill, og da spesielt de som kan spilles i turneringer.

– I butikken blir det først og fremst kortspill, rollespill, miniatyrer, brett og tilbehør – mye av det du finner i underetasjen i Kirkegata nå. Men det blir samtidig mer av alt. Vi skal prøve å tette en del hull i rollespill-utvalget, sier Kjebekk.

Han har i tillegg sporet opp flere gamle og sjeldne skatter som skal på utstilling, og som for så vidt også er til salgs:

– Vi kommer til å stille ut artefakter som førsteutgaven av D&D, gamle Magic-serier og andre sjeldne utgivelser. Og så har jeg blant annet fått tak i de første fire utgavene av InQuest-magasinet, sier han.

Butikksjef Michael Kjebekk i de nye lokalene i Storgata.


Spill, streaming og turneringer


Oppe blir det ren spilling. Rundt 30 store bord står allerede klare, fordelt på noen hundre kvadratmeter med gulvplass.

Bortsett fra bordene står lokalet foreløpig tomt. Da ser du hvor stort og åpent det er. Samtidig er det søyler og vegger der som gjør at dere kan sitte litt skjermet og spille, og at egne områder kan settes av til streaming og turneringer.

Det er selvsagt gratis å komme og spille, unntatt noen turneringer som det koster litt å arrangere. Du registrerer deg for å få et bord, og så kan dere spille hva dere måtte ønske. Det vil trolig gå mye i Magic og Pokémon …

– Vi ser også på muligheten for å ha for eksempel Hearthstone-turneringer, men da må folk ha med egne devicer. Det kan vi gjøre med flere app-spill også, som Clash Royale, sier Kjebekk.

De som heller mer mot rollespill, og ikke minst Dungeons & Dragons, kan på sin side blant annet se frem til et comeback for Adventurers League.

Andreetasjen i den nye Outland-butikken handler bare om spill, turneringer og community.

Digitalt slår ikke å samles rundt bordet


Kjebekk er ikke redd for at digitale spill som nettopp Hearthstone står i veien for ønsket om et fysisk samlingssted som dette.

– Det å ha noe fysisk appellerer til folk. Jeg har selv spilt mye Hearthstone, og vet at det er utrolig irriterende å betale ekte penger for digitale kort. Magic finnes også digitalt, men det er noe eget ved å holde i kortene, og å samles for å spille, sier han.

Helt «offline» er den nye Outland-butikken uansett ikke. Det blir blant annet en sone du kan se turneringer via projektor, og det blir også lagt til rette for å streame egne turneringer og arrangementer fra lokalet.

Kjebekk tror de som først møter spillkulturen på nett, kan bli inspirert til å prøve kortspill og rollespill, like mye som at folk migrerer den andre veien.

– Blir du hekta på Hearthstone, kan du godt få lyst til å prøve å spille med ekte kort, sier han.

I så fall bør du finne veien til Storgata 26 i Oslo, fra og med fredag 21. april.


Toppbilde Facebook: 0Cassandra0Clevenger0 via Flickr, CC BY-SA 2.0.

3 kommentarer: