lørdag 18. mars 2017

Topp 10 beste heltinner


I forbindelse med at 8. mars var den internasjonale kvinnedagen og og mars måned er viet til temaet "Women Power" her på Outland, fant vi ut at vi ville lage en liste over noen av de mest kickass heltinnene innenfor fantasy, scifi, manga og tegneserier.

Vi vil feire karakterer litt utenom det vanlige, karakterer som ikke havner i de tradisjonelle båsene "sterk", "femme fatale" og "damsel in distress", men som er komplekse, tredimensjonale, fullstendige mennesker - og kvinner atpåtil!

Slapp av, mannfolka får sin helt egen liste i november, som er den store Mannemåneden :P

Kickass bokheltinner 


Wasp 
fra Archivist Wasp av Nicole Kornher-Stace


Denne jenta på knappe 16 år kuttet seg en blodig vei inn i hjertene våre da vi leste den enkeltstående boka Archivist Wasp. I løpet av bare 268 sider kvittet hun seg med konkurrenter på brutalt vis, ble venn med spøkelset til en supersoldat, reddet sjelen til vennen hans fra underverdenen, bekjempet forgjengeren sin, nøstet opp i en konspirasjon og styrtet et regime.

Essun
fra The Fifth Season av N.K. Jemisin
Essun har opplevd så mye forferdelig ting opp igjennom livet at det er et under at hun fremdeles står på beina. Et under at hun fortsatt vil ha noe med andre mennesker å gjøre. Hun er ressurssterk, intelligent og hardfør. Hun er fylt av godhet og medlidenhet og en enorm sans for rettferdighet. Hun kan stoppe jordskjelv og stille vulkaner. Og hun kan rive hele verden i to, skulle hun ønske det.Hirka 
fra Ravneringene av Siri PettersenHaleløse, evneløse, modige, herlige Hirka! Utstøtt, fryktet, jaget og hatet. Jenta som kan overleve hvorsomhelst, takle hvasomhelst, bekjempe hvemsomhelst. Jenta som kunne vært en gud, men som velger, til tross for alt, å være et medmenneske.
Badass tegneserierheltinner: 


Ülga 


Ülga er ikke helt som andre prinsesser. Hun går ikke kjole, kan ikke danse, og spiser med nevene fremfor bestikk. Men der andre prinsessene dåner så fort de ser litt blod og gørr, er Ülga i sitt rette element. Hun er en fryktløs kriger som ikke lar seg pelle på nesen og som kan slå de fleste ned i støvlene! Samtidig er hun lojal og hjelpsom mot de som står henne nær, hun står opp for det hun tror er rett (selv om det går i mot hva familien hennes mener) og hun verdsetter utdannelse og kunnskap.Og har jeg nevnt at hun rir på en mammut og har verdens kuleste dialekt?


Clara Bronson 


Clara er alenemor og har nettopp blitt sheriff i en liten gruveby langt utti gokk på en planet som ligger enda lenger utti midten av ingensteds. Ingen vil ha henne der, minst av alt visesheriffen, og hun må kjempe med nebb og klør hver dag for å få den respekten hun fortjener. Hun må også hamle opp med en gjeng romvesen-hillbillies, en mistenkelig gruve-eier, en veldig fiendtlig urbefolkning og mørke hemmeligheter fra fortiden sin. Clare er kul, smart og tøff og spiller en rolle i et narrativ som vanligvis er forbeholdt menn. Gøy!


Death 
fra Sandman


Hvem skulle trodd at Døden kunne være så hyggelig? Død er en kompleks karakter som har gått fra å være trist og frustrert over å ha den vanskeligste jobben av alle de Endeløse, til å bli kalt, tverr og arrogant, for så å ende opp med å digge jobben sin og ta den veldig seriøst. Død er vennlig, optimistisk og omtenksom. Og hun er like generøs med rådene sine, som hun er med å peke ut feilene dine. Hun er helt klart den kule storesøstra, og alle kidsa skulle ønske de var som henne.

Awesome mangaheltinner:


Yona  

Etter at faren hennes blir brutalt myrdet må Yona og Hak (livvakten hennes) flykte til skogs.
For ei 16 år gammel jente som er vant med et liv i luksus hvor folk  tar vare på henne til en hver tid er dette en ganske stor forandring. Men det skal mer til for å knekke Yona. Selv om hun sørger over sin far så biter hun tennene sammen og overlever og reiser rundt sammen med Hak. Hun lærer seg å bruke våpen og har en stålvilje samt en utstråling som viser at man kan stole på henne. Hun ser potensialet i alle og ser alltid det gode i folk.

Hana

Hana forelsker seg i en mystisk mann som viser seg til å være en varulv. Sammen får de barna Ame og Yuki, men kort tid etter forsvinner faren og Hana må klare seg selv. Det er ikke lett å være mor. Spesielt ikke når barna dine er baby-varulver. 
I tillegg til å være det snilleste mennesket på jorden, så er hun omtenksom mot alle hun møter, elsker ungene sine selv om de er "litt" unormale og gir aldri opp. Sola skinner alltid bak skyene for Hana.

Zelda
fra Twilight Princess


Nå er Prinsesse Zelda ganske kickass i alle seriene hun er med i. Selv om det virker som om hun spiller en "damsel in distress" rolle, hvor Link må redde henne i hvert spill (oops, manga) så er det som oftest en politisk grunn til at hun velger å bli fanget, spesielt i mangaen Twilight Princess. Når fienden invaderer Hyrule Castle velger hun som leder av landet å overgi seg til fiendens hender for å redde befolkningen. Hun er kjent for å være snill, omtenksom og vis (hun er tross alt blessed med Triforce of Wisdom). Når tiden kommer for å slå tilbake mot ondskapen sitter hun ikke rolig å ser på. Super effektiv med både sverd og bue moser hun monstre og rocker prinsessekjoler mens hun gjør det.


Wildcards: 

Absolutt alle prinsessene i Rejected Princesses!
Avslutningsvis vil vi dele disse novellene som ble skrevet av noen av de beste kvinnelige scifi-og fantasyforfatterene vi har i dag. De ble skrevet og lagt ut på den internasjonale kvinnedagen, og alle hadde samme utgangspunkt, nemlig sitatet:

"She was warned. She was given an explanation. Nevertheless, she persisted."

Les dem, kanskje finner du en ny favorittforfatter? Selv falt jeg pladask for Amar El-Mothar og hennes novelle Anabasis.P.S. Vi vet at det er MANGE flere som burde være med på denne lista, men siden vi ikke ville utsette dere for et 30-siders langt blogginnlegg, prøvde vi å fatte oss litt i korthet og gjøre et lite utvalg. Hvis du har din egen topp-liste, del den gjerne med oss! Vi gleder oss til å høre hvem DU digger :D


P.P.S: Hvis du er interessert i noe av lesestoffet så har vi linket alle titlene opp mot nettbutikken vår.1 kommentar:

  1. Bok: paksenarrion, dark magician og herris Serrano.
    Manga: battle angel alita, samtlige damer i black lagoon, jormungandr,

    SvarSlett