lørdag 9. september 2017

Lesestoff til kalde høstkvelder!

Relatert bilde

Da er sommeren enda en gang over og kulden kommer snikende. Hvis du er uheldig så kommer kanskje en forkjølelse også. Da kan det være godt med litt lesestoff som gir deg en unnskyldning til å IKKE gå ut! Her våre anbefalinger! 

Bøker

gathering of ravens

"To the Danes, he is skraelingr; to the English, he is orcneas; to the Irish, he is fomoraig. He is Corpse-maker and Life-quencher, the Bringer of Night, the Son of the Wolf and Brother of the Serpent. He is Grimnir, and he is the last of his kind--the last in a long line of monsters who have plagued humanity since the Elder Days."

Året er 999, Herrens År. Kristendommen beveger seg over Norge, Danmark og England og de gamle gudene og landvettene svinner sakte, men sikkert bort, kvalt av den naglet guden de kristne tilber. 
Grimnir er ute etter blod og reisen tar han over Danmark og England, og med en ung kristen som fange og guide jakter han på sin brors morder. 
Likte du Neil Gaimans American Gods og Norse Mythology er virkelig dette boken for deg! Scott Oden skriver en spennende historie om religion på godt og vondt, brutale kamper og interessante karakterer! 

vega hc

Vega er debutboka til Elin Viktoria Unstad og kom ut i slutten av august. Den er en himla kul og actionfylt dystopisk scifi, som handler om 17 år gamle Vega Vamm. Hun bor i Nyhåp hvor alt er fint og flott. Bortsett fra mangelen på strøm, solcellepaneler som går ad undas, strenge portforbud og restriksjoner, så klart. Vega finner fort ut at noe er råttent i staten Nyhåp, og vi følger hennes kamp for å redde alt og alle hun har kjær.

Anbefales for alle som er opptatt av miljøet og fremtiden, og som liker intens spenning og kul action.

willful child

Dette er en scifi-bok skrevet av Steven Erikson. Ja, du hørte riktig. Steven Erikson, fyren som er mest kjent for fantasy-eposet Malazan Book of the Fallen (forøvrig den beste fantasyserien som noensinne er skrevet). Med Willful Child har han skapt en heidundrenes artig space opera, og en hysterisk morsom spoof på Star Trek. Den handler om kaptein Hadrian Sawback som er Terran Space Fleets store stolthet. Hvert fall i følge ham selv. I følge alle andre...vel.

Han er ute på et rutinemessig oppdrag med crewet sitt og greier å FUBARe hele situasjonen etter veldig kort tid. Her snakker vi rogue AIs, tornadoer bestående av morderiske kattunger, mytteri over en lav sko og spektakulært idiotiske romkamper.

Dette er et mesterverk som bør leses av ALLE.

Manga


the girl from the other side siuil/ a run  1

En utrolig søt og trist historie om to som aldri skulle møttes, en liten menneskejente og en demon fra "The Outside", hjem til demoner og andre monstre. Disse to lever sammen, men kan aldri røre ved hverandre, da demoner forbanner hvem enn de tar på.
Anbefales på det sterkeste til dem som likte Ancient Magus Bride!

kakegurui compulsive gambler  1

Tiden på skolen skal forberede deg på mye i livet, men hvem skulle trodd gambling var en av dem? 
Hyakkaou Private Academy er skolen for barna til de rikeste av de rike. Her skal de lære å behandle penger og manipulere motstandere i form av gambling. 
Vi følger Ryouta Suzui, en elev som er elendig i gamling. Han har tapt så mye at han nå er "Pochi", lavest på rangstigen og en gjeldsslave. En dag ankommer den tilsynelatene søte og naive Yumeko til Hyakkaou, og hun ELSKER å gamble. Hun blir straks et offer av de andre elevene, men under det søte smilet skjuler det seg noe skikkelig wicked.

sasuke sharingan legend  1

Fans av Naruto kjenner helt klart til karakteren Sasuke, den sure minen, hans lyst på hevn for familien sin og den eviglange jakten på storebroren Itachi. Dette er den historien, men i en ny og hysterisk morsom Chibi-vri!

Tegneserier

heathen  1

Etter å ha blitt "drept" og forvist av sin far og landsbyen begir unge Aydis seg ut sammen med sin spinkle hest, Saga, på en reise for å befri Brynhild, en Valkyrie forbannet og fanget på toppen av et fjell av Odin selv. Standhaftig og en selvproklamert heathen anser Aydis seg om en ordentlig tøff Viking, men merker snart at hun kanskje har bitt over mer hun kan tygge når hun begir seg inn i Æsenes verden. 
Heathen er en vakkert illustrert tegneserie som passer til dem som vil ha en blanding av Black Road, Princess Ugg og Monstress! 

hostage hc

Guy Delisle er kjent for å lage tegneserier som er basert på virkelige hendelser og observasjoner, gjerne av han selv, hvor han skriver ned historier med et nøytralt syn. Han har besøkt Nord-Korea, vært midt i en krigssone og andre plasser folk flest ikke ser seg mot to ganger.
Nå har han gitt ut en ny historie, Hostage, som ble fortalt til han av Christophe Andrè om når han ble tatt til fange i Kaukasia for løspenger. Et unikt innblikk i de eviglange dagene til en fanget i ukjente omgivelser, uten å vite hvorfor eller om han noen sinne blir å kommer seg hjem i live. 
Fans av hans tidligere bøker har virkelig noe å glede seg til hvis de ikke allerede har plukket denne opp. Og for dem som ikke har lest noe av han så anbefales det på det sterkeste hvis man er ute etter en realistisk grafisk novelle med veldig interessante innblikk i andre kulturer. 

forsvinningen hc

En spenningsfylt tegneserie for yngre lesere som er fan av Amuletten! 
En gjeng med barn våkner en dag og finner ut at alle uten om dem er forsvunnet sporløst. Foreldre, søsken og venner har bare blitt borte i løpet av natten! Mens de letter etter kjente fjes finner de hverandre og sammen prøver de å finne ut hva som har skjedd! 
I samme sjanger som Gone av Michael Grant og Lord of the Flies av William Golding har Italienske Gazzotti Vehlmann laget en tegneserie både barn og voksne kan like, og som man bare MÅ ha fortsettelsen på! Perfekt for en kald høstkveld! Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar